31-07 (4)

Το ChatGPT αποκτά μνήμη: Νέα δυνατότητα θυμάται τις προτιμήσεις σας

Το OpenAI ανακοίνωσε μια ενημέρωση στο ChatGPT, επιτρέποντας στους χρήστες να εισάγουν προσαρμοσμένες οδηγίες για συνεχείς και μελλοντικές «συνομιλίες». Η νέα λειτουργία κυκλοφορεί σε έκδοση beta για τους χρήστες Plus, με σχέδια να επεκταθεί σε όλους το επόμενο διάστημα.

Προσαρμοσμένες οδηγίες: Ένας νέος τρόπος επικοινωνίας

Μέχρι τώρα, το ChatGPT αντιμετώπιζε κάθε νέα συνομιλία σαν να ξεκινά από την αρχή χωρίς κανένα πλαίσιο από προηγούμενες συνομιλίες. Η νέα λειτουργία προσαρμοσμένων οδηγιών θα του επιτρέψει να θυμάται τις προτιμήσεις και τις πληροφορίες σας στις συνομιλίες. Η OpenAI λέει ότι κυκλοφορεί αυτήν τη δυνατότητα ως απάντηση στα σχόλια των χρηστών: «Μέσα από τις συνομιλίες μας με χρήστες σε 22 χώρες, έχουμε εμβαθύνει την κατανόησή μας για τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει η διεύθυνση καθοδήγησης ώστε τα μοντέλα μας να αντανακλούν αποτελεσματικά τα διαφορετικά περιβάλλοντα και τις μοναδικές ανάγκες κάθε ατόμου».

Το OpenAI παρείχε μερικά παραδείγματα για το πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προσαρμοσμένες οδηγίες:

  • Ένας δάσκαλος θα μπορούσε να προσδιορίσει ότι φτιάχνουν ένα σχέδιο μαθημάτων Φυσικών Επιστημών της τρίτης τάξης, ώστε το ChatGPT να παρέχει απαντήσεις κατάλληλες για την ηλικία χωρίς να του υπενθυμίζεται.
  • Ένας προγραμματιστής θα μπορούσε να υποδείξει την προτιμώμενη γλώσσα κωδικοποίησης του, έτσι ώστε το ChatGPT να είναι προεπιλεγμένο σε αυτήν τη γλώσσα.
  • Κάποιος που σχεδιάζει γεύματα για μια μεγάλη οικογένεια θα μπορούσε να σημειώσει την ανάγκη για έξι μερίδες, οπότε οι λίστες παντοπωλείων το εξηγούν.

Επιπλέον, οι προσαρμοσμένες οδηγίες επεκτείνονται στις προσθήκες ChatGPT. Εάν χρησιμοποιείτε μια προσθήκη κρατήσεων εστιατορίου, για παράδειγμα, μπορεί να συνυπολογίσει τις πληροφορίες τοποθεσίας σας όταν προτείνει εστιατόρια για κράτηση.

Δοκιμές Beta & Μέτρα Ασφαλείας

Το OpenAI αναγνωρίζει ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου δοκιμών beta, μπορεί να υπάρξουν φορές που το ChatGPT δεν ακολουθεί σωστά ή δεν εφαρμόζει προσαρμοσμένες οδηγίες. Το σύστημα θα μπορούσε να παραβλέψει ή να παρερμηνεύσει συγκεκριμένες οδηγίες από τους χρήστες. Ωστόσο, το OpenAI έχει λάβει μέτρα ασφαλείας. Το Moderation API αποτρέπει την αποθήκευση οδηγιών που αντιβαίνουν στις πολιτικές περιεχομένου του OpenAI. Επιπλέον, το ChatGPT μπορεί να αρνηθεί ή να αγνοήσει οδηγίες που θα προκαλούσαν απαντήσεις που παραβιάζουν αυτές τις πολιτικές.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις προσαρμοσμένες οδηγίες

Για να ενεργοποιήσετε προσαρμοσμένες οδηγίες, εάν χρησιμοποιείτε τον ιστό, κάντε κλικ στο όνομά σας → Ρυθμίσεις → Λειτουργίες Beta → Συμμετοχή στις Προσαρμοσμένες οδηγίες.

Στο iOS, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Νέες δυνατότητες → Ενεργοποίηση προσαρμοσμένων οδηγιών. Οι προσαρμοσμένες οδηγίες θα εμφανιστούν στις ρυθμίσεις.

Αφού ενεργοποιήσετε τις προσαρμοσμένες οδηγίες, θα εμφανιστεί στο μενού όταν κάνετε κλικ στο όνομά σας.

Επιλέξτε το και θα δείτε δύο πλαίσια κειμένου όπου μπορείτε να απαντήσετε στις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Τι θα θέλατε να γνωρίζει το ChatGPT για εσάς για να παρέχει καλύτερες απαντήσεις;
  • Πώς θα θέλατε να απαντήσει το ChatGPT;

Όταν κάνετε κλικ σε κάθε πλαίσιο, θα δείτε προτάσεις για διάφορες οδηγίες που μπορείτε να εισαγάγετε.

Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί «Αποθήκευση» στο κάτω μέρος.

Εχετε νέο project ή ανάγκη για τις υπηρεσίες μας; Στείλτε μας πληροφορίες εδώ ή καλέστε μας στο 2130414635

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.